Orthomoleculaire therapie

Vanaf 1 januari 2018 kun je bij Bewust Balans ook terecht voor orthomoleculaire therapie.

De orthomoleculaire therapie is erop gericht om je lichaam te voorzien van alle benodigde “grondstoffen” om zo goed te functioneren.

Er zal worden gekeken hoe processen in het lichaam verlopen en waar er iets mis gaat. Ieder persoon is anders, heeft een ander leef- en eetpatroon. De behandeling zal daarom bij iedereen anders zijn.

Een orthomoleculair therapeut gaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en zal proberen de tekorten van lichaamseigen stoffen aan te vullen. Denk hierbij aan vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren. Niet alleen het aanvullen is belangrijk, ook de voeding en manier van leven komen aan bod.

De behandeling begint met een uitgebreide anamnese. Naast je klachten zal ik meer van je willen weten, oa over je spijsvertering, de ontlasting, je slaappatroon en stresslevel.

Een bloedtest (dmv een vingerprik) kán een onderdeel zijn van de behandeling.

De geadviseerde supplementen (zoals vitamines, enzymen ed) worden niet vergoed door de verzekering. Gemiddeld zijn de kosten hiervoor 30-60 euro totaal. Uiteraard wordt er samen met jou gekeken naar de mogelijkheden, voor iedere portemonnee.