Kun jij keuzes maken?

Vind jij het ook moeilijk om keuzes te maken en doelen te stellen?
Het is iets wat ik vaak in mijn praktijk hoor: bang om de verkeerde keuzes te maken.
Daarnaast is het ook zo dat mensen bang zijn dat anderen daar dan weer over oordelen. Zeker als hooggevoelig persoon is dit iets waar je flink over kunt piekeren, je blijft hierover nadenken en maar analyseren.

Helaas is het zo dat des te meer je piekert en blijft nadenken over je keuzes, des te meer je in je hoofd zit en niet meer vanuit je gevoel de juiste keuze maakt.

Want dat hooggevoelige mensen vooral in hun hoofd zitten, dat zie ik zo vaak! In hun hoofd én in hun denkbeeldige voelsprieten op hun hoofd die continu de omgeving “scannen”.

Hierdoor zit je hoog in je energie en word je nog gevoeliger voor alles om je heen. Je raakt sneller van slag door kritiek van anderen.

EIgenlijk moeten die voelsprieten weer naar binnen toe, naar je hart. Zodat je kunt voelen wie jij bent en wat JIJ wilt. (dit is iets wat ik vaak bij de eerste behandeling doe, je als het ware weer in je lijf trekken, met beide voeten op de grond!)

Waarom dit zo belangrijk is?
Eén van de redenen is dat jouw hoofd allerlei smoezen en redenen kan bedenken waarom iets wel of niet goed voor jou is (terwijl je gevoel het tegenovergestelde zegt).

Herkenbaar voor jou? Weet jouw hoofd ook allerlei redenen te bedenken?

Mijn hoofd kan dit ook heel goed! Jaren geleden hebben mijn man en ik een huis gekocht wat ik -met mijn hoofd- helemaal geweldig vond. Groot, vrij uitzicht aan de voorkant, nette wijk enz….
Maar we hebben ons daar nooit thuis gevoeld. Het miste de warmte, het fijne gevoel!

Mijn hoofd was de baas over mijn gevoel bij deze keuze, we hadden de foute keus gemaakt. En zijn toen op zoek gegaan naar een ander huis. Eentje waarbij je meteen als je de drempel overstapt een fijn gevoel krijgt.

Dat is gelukt. En dit huis was kleiner, van buiten veel minder mooi. Maar veel warmer, prettiger. En ja, we kregen reacties van anderen die deze keus in eerste instantie niet begrepen.
Maar wij waren happy met deze keuze!

Zo was er een tijd geleden een cliente in mijn praktijk die helemaal niet blij was met haar baan. Ze voelde zich daar niet prettig bij en daarnaast was ze al een aantal keren van baan verandert en ook bang opnieuw de verkeerde keuze te maken.

En dus ging ze veel hierover nadenken….

Zoals je weet is angst een slechte raadgever en zoals ik hierboven al aangaf; ze zat vooral in haar hoofd.

Wat ze ook vertelde was dat dierbaren tegen haar zeiden dat dit een hele mooie baan voor haar was omdat ze hier zo goed in was. Omdat ze dit werk zo goed kon!

maar:

Omdat je ergens goed in bent wil nog niet zeggen dat het goed voor jou is!

Lees bovenstaande zin misschien nog eens!

Hoe vaak doe jij dingen omdat mensen zeggen dat je er goed in bent? Of misschien omdat je zelf weet dat jij er goed in bent.
Maar die eigenlijk niet goed voor jou zijn! Die je energie kosten ipv energie geven?

Ik ben zelf jaren podotherapeut geweest, had 2 praktijken en zelfs 2 collega’s in dienst. Ik durf te zeggen dat ik een goede podotherapeut was.
Maar ik had er geen lol in, het kostte me teveel energie. Ik was al gestart met Bewust Balans en besloot toen om te stoppen met de podotherapie.
Een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad! Ik heb mijn hart gevolgd en nu doe ik werk waar ik plezier in heb, waar ik energie van krijg.

Oja, ook van die keuze om te stoppen met de podotherapie, daar kreeg ik reacties op van mijn omgeving die dit niet snapte. Maar mijn hart, mijn gevoel snapte het wel! En dat is het belangrijkste, dan sta je ook sterker in je keuze.

Follow your heart, it knows the way!

Wil je leren om beter bij jezelf te blijven? Meer rust en meer energie ervaren?
Wil je stevig in je schoenen staan, meer vertrouwen in jezelf krijgen zodat je keuzes durft te maken en niet meer afhankelijk bent van de mening van anderen?
Je vrij voelen en weer positief in het leven staan?

Wil jij het jaar goed beginnen en kies je nu voor jezelf?

Maak dan nu een afspraak, dan gaan we samen aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *