Hooggevoelig

Ben je snel overprikkeld?
Voel je sfeer aan en ook de emoties van anderen?
Heb je oog voor detail? Denk je overal dieper over na? 

Je zou het liefste je gevoel volgen maar je gevoel gaat ook wel regelmatig met je op de loop.

Misschien ben je, of is je kind hooggevoelig! Dit is geen ziekte of aandoening maar een eigenschap van je zenuwstelsel; deze staat als het ware nauwkeuriger afgesteld. Hierdoor zie, hoor, ervaar je alles om je heen intenser dan anderen.

Hooggevoelige mensen (kinderen en volwassenen) hebben vaak een hoog verantwoordelijkheids- en rechtvaardigheidsgevoel en een hoog empatisch vermogen (je kunt je goed inleven in de gevoelens en de situatie van de ander).

Uit onderzoek is gebleken dat bij hooggevoelige mensen meer hersengebieden oplichten en hierdoor wordt alle informatie diepgaander verwerkt. Je voelt snel situaties aan en “weet” al wat er gaat gebeuren en hoe iets gaat aflopen.
Mooie eigenschappen maar het kan ook allemaal te veel worden.

Je raakt dan overprikkeld, je hoofd zit vol. Je slaapt slechter, piekert veel. Je voelt je onzeker, niet begrepen. Je vindt het moeilijk om nee te zeggen en gaat regelmatig over je grenzen heen. Gevoel en verstand staan ver uit elkaar. 

Een test om te kijken of jij hooggevoelig bent (en er last van hebt) vind je HIER

Maar gelukkig is daar wel wat aan te doen! Die hooggevoeligheid kan ik niet wegnemen maar ik kan je wel beter in balans brengen, meer rust brengen en je leren hoe je met je hooggevoeligheid moet omgaan.

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek of plan meteen een consult in: 

Online agenda

Hier vind je een folder met informatie die je mag downloaden, kunt printen en mag delen met anderen: folderhsp

Bewust Balans, tel: 0652643583