hooggevoelig of hoogbewust?

Veel mensen hebben negatieve associaties bij het woord hooggevoeligheid. Zoals kwetsbaar, te gevoelig, emotioneel. Hierdoor willen ze niet accepteren dat ze hooggevoelig zijn, alsof het een enge ziekte is. (Even voor de duidelijkheid; het is geen ziekte of aandoening maar een karaktereigenschap, je zenuwstelsel is als het ware gevoeliger afgesteld).
Hoogbewust klinkt dan veel mooier! Je bent je erg bewust van alles om je heen, je neemt veel waar (via alle zintuigen, soms zelfs het “6e zintuig”) en bent je ook bewust van wat je zelf doet en zegt (zelfreflexie)

Lees verder

Wie goed doet, goed ontmoet?

“Wie goed doet, goed ontmoet”

Heb jij die zin niet ook regelmatig gehoord? Van je ouders of de leerkracht? Ik zie in mijn praktijk regelmatig mensen hiermee worstelen. Gevoelige mensen, die altijd voor anderen klaarstaan, alles voor anderen doen, geen nee zeggen. En dan echt teleurgesteld zijn in de reacties die ze krijgen. De spreekwoordelijke “stank voor dank”.

“Waarom overkomt mij dit? Waarom doen ze zo gemeen? Dat heb ik toch niet verdiend? Wie goed doet, goed ontmoet. Toch???” Lees verder

Waarom je gevoel uiten belangrijk is

Enige tijd geleden had ik een man in mijn praktijk die last had van een brok in zijn keel. Hij was hiervoor al bij de huisarts en in het ziekenhuis geweest maar er was niets bijzonders te zien.

Ik startte mijn behandeling, o.a. het activeren van een aantal energiebanen, hem “uit zijn hoofd, in zijn lijf” trekken.

En terwijl ik hem aan het behandelen ben komt er een bepaalde traumatische ervaring in mijn gedachten. Noem het intuïtief aanvoelen, helderwetendheid.

Ik benoem deze traumatische ervaring en vraag of hij deze herkent. En daar komen ineens de tranen naar boven.

“ik dacht dat ik dit al lang verwerkt had”, zegt hij.

Maar vaak heb je het dan wel in je hoofd verwerkt maar nog niet in je hart. Daarnaast is je hoofd heel goed in alles weg beredeneren! Lees verder

Geld, tijd en energie

Er gebeurt een heleboel in mijn leven op dit moment. Zowel privé als werk. Vooral veel leuke plannen!

Maar… Dit vraagt ook veel tijd en energie en dus planning. En planning is niet echt “mijn dingetje” eerlijk gezegd. Toch is het wel belangrijk om je tijd en energie in de gaten te houden.

Want je energie en je tijd kun je, net zoals geld, maar 1 keer uitgeven. Op=op!

Wees je daar bewust van!
Jij koopt vast ook niet alles wat je wilt of wat anderen willen dat jij koopt. Want je weet dat dit niet kan, dat je geld dan snel op zal raken.

Maar dat is ook met jouw energie! Als jij alleen maar datgene doet wat anderen van jou willen (of wat jij DENKT dat anderen van je willen) dan raakt jouw energie op! Lees verder