Bij jezelf blijven (Corona)

Poeh, ik vind het allemaal wel pittig worden hoor!

De praktijk is al een paar weken gesloten, ik behandel af en toe een client via een online consult maar voor de rest is het stil… De agenda is nagenoeg leeg. En dat doet zeer. Het voelt alsof alles wat ik opgebouwd heb ineens weg is. En natuurlijk zegt mijn hoofd dat het wel weer komt enzo. Dat klopt ook wel!

Maar het veroorzaakt onrust in me.
En die onrust zorgt ervoor dat ik me laat beinvloeden door de buitenwereld. Door alle mailtjes en (gesponserde) advertenties op social media die me vertellen dat dit dé kans is om mijn praktijk te laten groeien.

De “fear of missing out” noemen ze dit ook wel; de angst om iets te missen. En dus laat ik me overspoelen door allerlei adviezen hoe ik het dan moet doen.

Met als gevolg dat ik me nog slechter en leger voel.

En ik ga me vergelijken met anderen. Die mooie teksten op social Media plaatsen, die sowieso heel vaak mooie dingen op Social Media plaatsen. En ja, volgens de business coaches MOET je dit echt doen.

En zo ging ik steeds verder van mezelf af en als een kip zonder kop aan de slag.

Zoals het plaatje hierboven eigenlijk al zegt. Ik dreig te “zinken” en te verdrinken door alles om me heen.

Vorig weekend had ik dit gevoel heel sterk. Ik ben toen begonnen om structuur aan te brengen aan mijn dag.
Iedere dag ga ik nu naar mijn praktijk om aan een online training te werken die ik aan het ontwikkelen ben.
Die structuur aan brengen was een goed begin!

Maar dit weekend begon dat onrustige gevoel weer. Vooral na al die imput op Social Media, de mooie berichtjes van anderen. En de negativiteit continu in het nieuws.

“Oke Miranda, even terug naar jezelf nu.”

Ik heb webinars (zoals “hoe laat je je praktijk de Corona overleven” enzo) afgezegd. Ga niks meer doen met al dit soort mailtjes. Ik ga alleen nog maar op Social Media om voor mijn praktijk wat te posten en niet meer om andere posts te lezen. Om te stoppen met vergelijken, met kijken wat anderen doen. Het haalt me weg bij mezelf.

En ik ga weer meer yoga doen. Zo’n 18 jaar geleden heb ik een docentenopleiding Yoga gedaan en ik heb jaren zwangerschapsyoga gegeven. Waarom gebruik ik die nu niet om weer tot rust te komen?

Terug naar mezelf.

Waarom ik dit nu opschrijf is niet om jou te belasten met mijn verhaal.
Maar mogelijk herken je de onrust, het vergelijken met de ander, het zoeken naar vanalles BUITEN jezelf terwijl het antwoord eigenlijk gewoon IN JEZELF zit.

Dus ik hoop dat mijn verhaal een soort van inspiratie of bewustwording voor jou mag zijn.

Het is en blijft dus belangrijk bij jezelf te blijven. En dat is juist in dit soort onzekere situaties heel moeilijk.

Ik ben aan het kijken of ik wat vaker filmpjes ga opnemen met ontspanningsoefeningen, meditaties ed. En deze wil ik dan op facebook plaatsen, op de Bewust Balans pagina en in de Positief Sensitief groep (ben jij al lid?)

Deze oefening heb ik vorige week geplaatst: Rustgevende Oefening

Heb jij trouwens de meditatie al gedaan die ik 2 weken geleden in de nieuwsbrief had gezet? Ik kreeg daar hele mooie hartverwarmende reacties op.
Je vindt deze hier:
Meditatie HSP

Ik wens je een goede gezondheid en veel liefde en licht! Pas goed op jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *